Tendinţe ale recesiunii

Proiectul The Recession Trends reprezintă o iniţiativă a Fundaţiei Russel Sage şi a Center on Poverty and Inequality şi este dedicat monitorizării indicatorilor sociali şi economici ale actualei recesiuni. Foarte utilă este o facilitate de construire a graficelor care se bazează pe proiectul Dataverse Network, dezvoltat de Univesitatea Harvard. Acesta este o aplicaţie open source pentru publicarea, citarea şi descoperirea datelor de cercetare. Practic reprezintă o arhivă web care poate stoca seturi de date în conformitate cu standardele în materie, elabora metadate pentru citarea corectă şi construi grafice personalizate. Arhitectura se bazează pe tehnologii Java Server, PostgreSQL ca bază de date, Lucene utilizat ca server de indexare şi R sau Zelig pentru partea de analiză.

Aplicaţia de generare a graficelor Recession Trends Dataverse este gratuită şi uşor de utilizat. Datele sunt furnizate de US Census Bureau şi cuprind indicatori din sfera venitului, consumului, sărăciei, educaţiei, criminaliăţii etc. În exemplul de mai jos am construit un grafic cu rata oficială a sărăciei în cadrul populaţiilor de origine caucaziană, asiatică, hispanică şi afro-americană.

poverty usa race

Aplicaţia poate fi instalată ca repository instituţional, conectarea cu alte surse de stocare a informaţiilor (Open Journal System de la PKP) fiind un deziderat al dezvoltatorilor.

%d blogeri au apreciat: