Facultăți de sociologie din România

logo fsasFacultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București

Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a cunoscut o creştere explozivă în ultimii ani, în mod special prin dezvoltarea învăţământului la nivel de master şi doctorat, precum şi prin introducerea locurilor cu taxă. Susţinerea organizatorică a acestei creşteri s-a făcut prin mărirea spaţiului de învăţământ, concret prin extinderea clădirii facultăţii: noua clădire oferă un spaţiu de învăţământ ce dublează spaţiul anterior. Studenţii vor putea opta după anul I pentru specializările pe care facultatea le va oferi pentru studiu.

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială completează misiunea UBB cu câteva principii specifice care ghidează activitatea și organizarea noastră: consultarea, transparența și decizia democratică în toate corpurile reprezentative ale Facultății; înțelegerea Facultății ca întreg, cooperarea și solidaritatea în interiorul său, și deschiderea Facultății către colaborare cu alte departamente și unități de cercetare din Universitate și din spațiul public, pentru beneficiul studenților săi și al activității de cercetare, în numele interdisciplinarității, pluralității de viziuni și deschiderii.

Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Viziunea Universităţii, ca instituţie academică cuprinzătoare a aspiraţiilor de căutare a Adevărului, cultivare a Frumosului şi răspândire a Binelui, constituie orizontul ideatic şi axiologic al misiunii şi funcţiilor sale. Misiunea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este: să contribuie la dezvoltarea şi răspândirea cunoaşterii; să educe pentru exercitarea de profesii şi funcţii, în spiritul Adevărului şi Binelui; să păstreze şi să extindă expresiile creaţiei ştiinţifice şi culturale; să promoveze ideile societăţii libere în scopul dezvoltării.

Facultatea de Științe Socio-Umane, Universitatea din Oradea

Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane pregăteşte specialişti în domeniul psihologiei, sociologiei, asistenţei sociale, filosofiei, psihopedagogiei speciale şi pedagogiei învăţământului primar şi preşcolar. Totodată, prin cursurile de master sunt pregătiţi specialişti în domeniul managementului resurselor umane, administraţiei publice şi dezvoltării comunitare, relaţiilor publice, consilierii psihologice, psihologiei judiciare şi psihologiei educaţiei. Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane are misiunea de a fi principalul furnizor local de resursă umană înalt specializată în domeniile în care oferă diplome, cea mai importantă sursă de expertiză la nivel regional în domeniile aplicate ale ştiinţelor sociale, cât şi un pol de excelenţă pe plan naţional în cercetarea ştiinţifică de ramură.

Facultatea de Științe Socio-Umane, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Lumea se schimbă permanent în jurul nostru. Pentru a fi parte din lumea viitorului trebuie să fim capabili să ne reinventăm permanent, să fim dornici să ne autodepășim. Generațiile viitorului vor aprecia liderii care generează schimbare cu scop bine definit. Credem în potențialul studenților noștri și lucrăm împreună pentru a fi mai buni în fiecare zi!

Facultatea de Sociologie și Psihologie, Universitatea de Vest din Timișoara

Facultatea de Sociologie și Psihologie este o facultate cu caracter inter şi trans-disciplinar, ce reuneşte specialişti din patru domenii principale ale ştiinţei: psihologie, sociologie, asistență socială și științe ale educației. Prezenţa într-o singură facultate a celor patru domenii ale ştiinţei oferă studenţilor o educaţie de înaltă calitate, caracterizată prin flexibilitate şi interdisciplinaritate, cu finalităţi spre o temeinică pregătire didactică sau spre viitoare cariere de succes în domeniul ştiinţific. În activităţile de formare sau de cercetare studenţii şi colaboratorii noştrii vor întâlni frecvent parteneri din străinătate care sprijină în mod constant programele noastre de predare şi cercetare prin numeroase burse pentru studenţi şi profesori. Aşteptăm colaborarea dumneavoastră în diverse ipostaze: student, profesor asociat sau partener în proiectele de cercetare.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: