CfP Sociologie Românească 4/2012

logo sroApel pentru lucrări: numărul 4/2012 „Sociologia europeană: noi provocări şi oportunităţi„. Imediat după căderea Cortinei de Fier, în Europa a dominat o viziune optimistă, împărtășită și de sociologi, că lumea evoluează în mod natural spre mai bine. Astăzi, suntem conştienţi că lumea nu merge de la sine spre mai bine. Noi probleme au devenit relevante pentru întreaga lume, multe dintre ele afectând tot spațiul european, iar conceptualizările și instrumentele dezvoltate de sociologi își dovedesc tot mai vădit limitele. Pentru sociologi, ca și pentru întreaga lume, viitorul e populat de riscuri, de noi provocări, dar şi de noi oportunităţi. Noile probleme impun noi soluţii. Este momentul ca sociologia să exploreze noi direcţii de cercetare, să identifice noi teme de interes și chiar să regândească temele curente într-o nouă perspectivă.

logo sroApel pentru lucrări: numărul 4/2012 „Sociologia europeană: noi provocări şi oportunităţi” Imediat după căderea Cortinei de Fier, în Europa a dominat o viziune optimistă, împărtășită și de sociologi, că lumea evoluează în mod natural spre mai bine. Astăzi, suntem conştienţi că lumea nu merge de la sine spre mai bine. Noi probleme au devenit relevante pentru întreaga lume, multe dintre ele afectând tot spațiul european, iar conceptualizările și instrumentele dezvoltate de sociologi își dovedesc tot mai vădit limitele. Pentru sociologi, ca și pentru întreaga lume, viitorul e populat de riscuri, de noi provocări, dar şi de noi oportunităţi. Noile probleme impun noi soluţii. Este momentul ca sociologia să exploreze noi direcţii de cercetare, să identifice noi teme de interes și chiar să regândească temele curente într-o nouă perspectivă.

În numărul 4/2012 vom propune un spaţiu de investigare a noii situații cu care societăţile noastre se confruntă. Adresat în mod special participanților la conferința „Sociologia europeană: noi provocări şi oportunităţi” organizată de Asociației Române de Sociologie și Universitatea din Oradea în 27-29 septembrie 2012, numărul va găzdui însă și alte contribuții pe aceste teme.

Data limită pentru primirea articolelor: 3 decembrie 2012.

Vă rugăm sa trimiteţi articolele in format Word, pe adresa redacției: sociologieromaneasca@arsociologie.ro, respectând instrucţiunile pentru autori găsite pe pagina web a revistei: www.arsociologie.ro/ro/sociologieromaneasca/instructiuni-autori.

Despre revistă
Sociologie Românească este revista Asociației Române de Sociologie, editată în colaborare cu Editura Institutul European din Iași, Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii al Academiei Române, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Petre Andrei” din Iași, Universitatea de Vest din Timişoara și Universitatea din Oradea. Procesul de revizie este de tipul double blind peer-review, revista fiind indexată în baze de date internaționale (CEEOL, ProQuest – Sociological Abstracts, EBSCO – SocINDEX with Full Text , ULRICHSWEB şi Index Copernicus) și acreditată în categoria B+ de către CNCS. Mai multe informații pe pagina web a revistei: www.arsociologie.ro/sociologieromaneasca.